Pages

23 jan. 2012

Orm jakt!

Jaha ja.. Då har den dumma ormen rymt. Det var väl oundvikligt.. i alla fall så rymde han när vi var med mamma och handlade förut idag så han har vart borta ett par timmar nu. Men jag har lagt ut en liten "fälla" för honom. Har lagt hans värme-matta som han egentligen har i terrariet under en massa handdukar i vårat sovrum så förhoppningsvis så tycker han det blir varmt och gott där och ålar sig dit.

Vi ska också lägga ut mjöl längs alla väggar sen innan vi går och lägger oss. Så om han flyttar på sig inatt så kommer han i alla fall minska sök området. Har uppriktigt vänt hela lägenheten upp och ner..

Dock är jag inte så orolig att kan kommer dö eller så eftersom en vuxen majsorm kan överleva 6 månader utan mat :P Har ju ställt hans vatten på golvet bredvid handdukarna så om han är törstig och drar sig dit för att dricka så kryper han nog snarare in i handdukarna istället för att krypa tillbaka dit han gömmer sig nu.
Om inte detta funkar, ja då blir det matfälla imorgon. Då lägger jag en mus i en glass förpackning eller något som jag gör hål i så att han kan krypa in och äta upp den, men sen så blir han för tjock för att kunna krypa ut ^^

Förhoppningsvis hittar vi honom sen när Olivia sover och det blir lite tyst här hemma. Han ömsade igår så han borde ju liksom synas tycker man när han är alldeles brand gul/ orange :P Han åt i fredags och bajsade alldeles innan han rymde så han borde börja bli hungrig snart igen. Tur dock att han bajsade innan, usch för att ha det på något gömställe så det börjar lukta som f-a-n om ett tag Oo

Ciao ciao

0 kommentarer:

Skicka en kommentar