Pages

28 sep. 2012

Goda Nyheter!

Åh så lycklig jag blir! Ringde och boka tid hos en syo på skolan, (Inte den jag hade förra gången -.-) Och förklarade för henne hur allt såg ut för mig och att jag skulle vilja boka in tid för att kolla på mina betyg vad jag måste läsa för att komma in på min utbildning och hur vi ska göra med betyget.

Tidigare så sa ju i princip den andra syon att nej du kommer tappa maaaaassa poäng och få läsa om massa saker etc och det kändes ju helt värdelöst bara. Men nu pratade jag med den nya syon och hon sa att de fått dispans utav Skolverket att för elever med det gamla betygen ge ut slutbetyg istället för det där nya som typ är ett slutbetyg, i alla fall för de som det blir till nackdel att göra om betygen till det nya systemet.

Så ska träffa henne på onsdag och då ska vi gå igenom alla betygspapper och så ska jag se vad som är kvar, vilket borde vara 150p så jag är helt lyrisk!

Så jag satte mig och kollade lite på högskoleutbildningarna och jag har ju hela tiden vart inne på att läsa sjuksköterskeprogrammet för att senare läsa vidare till specialist sjuksköterska. Men samtidigt har jag ju funderat på att läsa psykologprogrammet och senare läsa vidare inom rättsmedicin och kanske bli rättspsykolog. Dock är det ju lite skillnad.
Grundutbildningen för sjuksköterska är på 3år och grundutbildningen för psykolog är 5år :S Så det är ju ganska stor skillnad.

Egentligen är jag ju inne på att ta och läsa psykologutbildningen ändå enbart för att det ger mer pengar efteråt. Men samtidigt är och kommer det vara så grymt lätt att få jobb som specialist sjuksköterska i framtiden så jag kommer ju inte behöva leta jätte mycket.

Haha gjorde mensa-testet för skoj skull och maxade det :) Dom rekomenderade att jag skulle göra deras övervakade test och på så sätt kanske bli medlem ;) Meeeeen, nej tror inte det xD Finns nog inget mer onödigt än att vara med i mensa om jag nu skulle klara deras prov och ha ett IQ som är högre än 131 :P

Nej nu ska jag äta, ciao ciao

0 kommentarer:

Skicka en kommentar