Pages

3 aug. 2012

Jag blir galen!!

Åh jag är så trött på mig själv just nu! Idag skulle jag ju baka bullarna åt mina svågrar och tror ni inte att jag ska förstöra för mig själv först? Jo ni! Lyssna nu vad jag håller på med...

Har ju bråttom eftersom jag måste baka så himla många bullar på kort tid eftersom Johannes ska till jobbet. Ja men då gör jag inte 2 dubbel-satser med deg utan jag gör 1 enda stor. Det hade säkert gått bra om jag inte, pucko som jag är, bestämmer mig att blanda ut jästen med kokande margarin...

För er som inte vet så är jäst det som gör att degen och bullarna sväller i ugnen och består av bakterier som inte är bra att äta, men de dör i ugnen sen pga värmen.
Då när man, istället för att blanda ut jästen med mjölk först och sedan i med margarinet så att degvätskan blir rums-tempererat/nästan kallt, utan häller i något kokande först så dödar man bakterierna direkt.

Så när jag står och hålla i mjölet och jobbar in det i degen (Tur att jag hade en 5kg säck med mjöl..) så känner jag att den är fruktansvärt "tung" den är inte luftig som den brukar. Aja tänkte jag och ställde den på jäsning.

När den var klar så hade den inte svällt något men jag hade ju bråttom så gjorde i ordning allt och sedan in i ungen. Dom svällde knappt något i ugnen heller men inte tänkte jag på det utan slängde in nästa plåt. Då skulle jag kolla hur dom blev inuti så jag tar en tugga av 1 och ser att fasten den näääästan är övergjord så är det deg i bullen. Den är alltså inte färdig över huvudtaget..

Så jag fick kasta 3 fulla plåtar med bullar rätt ner i soporna och börja om. Då var klockan 10.30-11.00 typ och stressen är max eftersom Johannes måste åka kl 12. Men på något sätt lyckades jag! Jag gjorde om allt från början + väntade på att Johannes åkte till affären och köpte lite grejer som tog slut och som jag egentligen inte behövde mer av, och jag hann. 12.10 är allt färdigt. Det är diskat och allt är nedlagt i frysen! Helt makalöst måste jag säga! Så fast jag slösade runt 22dl mjöl, så har jag kvar dessutom :P Bra med stora säckar :P

Så snart kommer dom och hämtar bullarna och jag känner att jag tänker inte lyfta ett finger på ett bra tag nu :P Bänkad i soffan och bara slappa! Sen måste jag ta hand om det vanliga sakerna så som dammsuga, torka av allt etc etc... Men inte nu!

Ciao ciao

0 kommentarer:

Skicka en kommentar